Nature of Hope 2024

Upcoming

 • Upcoming Event: 17 juli 2024
  Wonderbouwlijke Toekomstworkshop: Natuur
 • Upcoming Event: 18 juli 2024
  Moestuinieren met permacultuur principes
 • Upcoming Event: 19 juli 2024
  Practice Place: Naar een Bioregionale Bouw?
 • Upcoming Event: 19 juli 2024
  Zo groen als vlas
 • Upcoming Event: 24 juli 2024
  Wonderbouwlijke Toekomstworkshop: Natuur
Naar Publieksprogramma

De 11de editie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) met de titel Nature of Hope vindt plaats van 29 juni tot 13 oktober 2024 en bestaat uit een hoofdtentoonstelling in het Nieuwe Instituut, een publieksprogramma en Botanical Monuments, groene plekken door heel Rotterdam. Het thema van deze editie, Nature of Hope focust op de manier waarop de architectuur het ecologisch evenwicht kan herstellen door biodiversiteit en natuur als uitgangspunt te nemen.

Plan je bezoek

Naast een Tentoonstelling in het Nieuwe Instituut is er een uitgebreid Publieksprogramma en een groene route door Rotterdam, langs zogenaamde Botanical Monuments. Het publieksprogramma van Nature of Hope sluit aan bij verschillende vormen van bestaande kennis en bij praktijken die de aard van de ontwerpdisciplines willen veranderen. Op het programma staat een reeks evenementen, lezingen, workshops, excursies en andere activiteiten. Het publieksprogramma vindt deels plaats in de Practice Place, waar de architectuurgemeenschap in de breedste zin van het woord kan samenkomen om de transformatie van de praktijk te bespreken. Bekijk de agenda voor het volledige programma.

Nature of Hope legt de focus op de combinatie hoop en natuur. Deze keuze komt voort uit het besef dat alles begint bij de grond en de extractie – of liever de uitputting – van de bodem, elkaar en de levende wereld, met meervoudige ecologische en sociale crises tot gevolg. We kunnen én willen ons als mensen niet langer boven, of op afstand van de natuur plaatsen. Hoe zetten we kennis en praktijken van ruimtelijk ontwerp in ten dienste van de planeet en alle wezens die daarop leven?

Curatorenteam

Op voorspraak van IABR-directeur Saskia van Stein wordt de huidige biënnale-editie rond het thema Nature of Hope samengesteld door het curatorenteam. Het team van IABR 2024: Nature of Hope bestaat uit architect en onderzoeker Janna Bystrykh, architect-onderzoeker en filosoof Catherine Koekoek, onderzoeker en schrijver Hani Salih, ruimtelijk ontwerper en onderzoeker Alina Paias, ontwerper en schrijver Noortje Weenink. Vanuit hun uiteenlopende kennis, maar gezamenlijke basis in ruimtelijk ontwerp, manifesteert het curatorenteam samen de verandering die zich al aandient.

Updates

Jane Mah Hutton - Reciprocal Landscapes

Jane Mah Hutton - Reciprocal Landscapes

Check alle updates