Agenda

Carbon Stories #3

Debate 'Geld speelt (g)een rol'

  • June 13, 2023
  • RAI
  • Europaplein Amsterdam

De derde editie van de debatserie Carbon Stories vindt plaats tijdens de vastgoedbeurs Provada. Vanuit de RAI Amsterdam ligt de nadruk op de financiële kant van de transitie naar een klimaatpositieve gebouwde omgeving. Sprekers uit verschillende disciplines in de bouwsector delen hun kennis, visie en tonen aan dat duurzaam bouwen nú al financieel aantrekkelijk is en bediscussiëren welke veranderingen noodzakelijk zijn.

Voorlopers in de ontwikkeling van klimaatpositieve projecten Onno Dwars (Ballast Nedam) en Constantijn Berning (Edge Technologies) gaan in gesprek met duurzame innovator Norbert Schotte (Gideon), sector banker bouw Leontien de Waal (ABN AMRO) en beleidsmaker Thomas Wellink (RVO). Ze voorzien het publiek van nieuwe argumenten en concrete modellen die de kansen van de opgave aantonen. Hoe krijgen we de transitie op financieel niveau voor elkaar? Wat is er nodig om klimaatpositieve materialen op te schalen en regelgeving aan te passen? Wat is er nú nodig om de doelstelling van het Parijs Akkoord van 2030 te behalen?

De serie Carbon Stories katalyseert het gesprek over de (on)mogelijkheden van een klimaatpositieve gebouwde omgeving. De perspectieven van de financier, ontwikkelaar, ontwerper, bouwer, consultant en materiaalleverancier komen hierbij aan bod. In een serie thematische bijeenkomsten diepen we het CO2 vraagstuk bouwsector breed uit. Carbon Stories is een initiatief van de denktank Carbonlab van GROUP A, de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) en het KeileCollectief.

Het debat wordt gemodereerd door wetenschapsjournalist Geert Maarse.

Als voorbereiding op het debat is er een artikel gepubliceerd op vastgoedmarkt.nl. Benieuwd naar dit onderwerp en wil je tijdens de Provada verder praten? Kom dan naar de Carbonlab stand op het Architectenplein van het Vastgoedmarktpodium in Hal 11, locatie 11.

Program

 • 14:00

  Voertaal: Nederlands
  Toegang: Gratis