Nieuws

ARCH+ The Business of Architecture - "Nature of Hope"

"Nature of Hope" PDF gepubliceerd in ARCH+ The Business of Architecture (september 2024)

ARCH+ The Business of Architecture publiceerde een PDF over Nature of Hope, met inzichten in hoe architectuur hedendaagse crises kan aanpakken en onze relatie met het milieu, materialen en gemeenschappen kan hervormen. Saskia van Stein, Janna Bystrykh, Hani Salih, Noortje Weenink, Catherine Koekoek en Alina Paias schreven allemaal een kort stuk voor deze publicatie. Je kunt alle Engelstalige publicaties van ARCH+ hier vinden.

Oorspronkelijk gepubliceerd in ARCH+ The Business of Architecture (september 2024)

Liaison-Building as a Cultural Strategy door Saskia van Stein:

Deze sectie onderzoekt de rol van architectuur en stedelijke planning in het aanpakken van sociaal-ecologische crises. Het benadrukt hoe de discipline haar medeplichtigheid moet confronteren in materiële extractie, arbeidsuitbuiting en CO2-uitstoot. Het stuk introduceert ook het centrale thema van de IABR 2024, Nature of Hope, als een ruimte voor kritische reflectie en actie om duurzame, regeneratieve toekomsten te creëren.

Learning from Land-Based Practices door Janna Bystrykh:

Janna bespreekt het concept van regeneratieve praktijken, oorspronkelijk uit de biologische landbouw, en de toepassing ervan in architectuur. Door biodiversiteit, bodemgezondheid en gemeenschapsopbouw te integreren, pleit ze voor een verschuiving naar ecologisch ontwerp dat gericht is op het herstellen van ecosystemen en het verbeteren van menselijk welzijn.

Infrastructure and Systems door Hani Salih:

Deze sectie gaat in op hoe infrastructuur en ontwerp worden beïnvloed door politieke en economische systemen en ze zelf beïnvloeden. Het benadrukt de noodzaak voor architecten om na te denken over de lagen van infrastructuur, consumptie en waardesystemen die de gebouwde omgeving vormgeven, en stelt nieuwe manieren voor om systemen met elkaar te verbinden en veerkracht te bevorderen.

Resistance as (Architectural) Practice door Noortje Weenink:

Noortje onderzoekt hoe architectuur een instrument kan zijn voor activisme en verzet. Ze presenteert voorbeelden zoals The Beacon van Extinction Rebellion, die illustreren hoe architectuur sociale bewegingen kan versterken en systemische structuren kan uitdagen door middel van fysieke en symbolische acties.

Collective Work and Knowledge door Alina Paias:

Alina bespreekt het belang van allianties boven samenwerkingen in de architectonische praktijk. Ze belicht voorbeelden van collectief werk en vaardigheidsuitwisseling, waarbij ze focust op hoe niet-commerciële, gemeenschapsgerichte inspanningen de manier waarop architecten omgaan met ruimte en materialen kunnen herdefiniëren, vaak door te leren van traditionele gemeenschappen en gemarginaliseerde stemmen.

Practice Place: Conditions for Hope door Catherine Koekoek:

Catherine benadrukt de noodzaak voor architectuur om ecologische benaderingen aan te nemen door zowel de processen als materialen te transformeren. Ze betoogt dat het creëren van voorwaarden voor regeneratieve praktijken collectieve verkenning, activisme en samenwerking vereist, met als doel de toekomst van het vakgebied te herdefiniëren door het samenbrengen van diverse perspectieven.

Bekijk de PDF