Podcast

Gedeelde Grond: Welzijnscoalitie Delfshaven

podcast #10

SVG Placeholder

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

    • Credits

In deze aflevering is het woord aan de Welzijnscoalitie Delfshaven:

Delfshaven heeft tientallen fijne buurtplekken. Honderden vrijwilligers steken er met plezier de handen uit de mouwen. Onze speeltuinen en kunstateliers, inloophuizen en pleinen, sportclubs en groenplekken worden in de Welzijnscoalitie steeds beter verbonden. Meer dan 50 plekken inspireren elkaar, steunen elkaar, organiseren evenementen en toerusting voor vrijwilligers. Samen maken ze de buurt mooier. De Welzijnscoalitie verbindt en versterkt buurtpartijen. Wie mee wil doen kan aanschuiven. Ze maakt de stem van de wijk steviger en geeft welzijn steeds meer lokale kleur.

Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.