Podcast

Gedeelde Grond: Veerkrachtige Gemeenschap

podcast #3

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/veerkrachtige-gemeenschap/9b07c0e176-1696938585/02veerkrachtigegemeenschap-mm-400x.jpg

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

    • Credits

In deze aflevering aandacht voor het Veerkrachthuis:

Het programma van Veerkrachthuis is gericht op het vormen van een stevige gemeenschap van bewoners. Onder andere rond het thema ouderschap, door zelfbewustwording van ouders om het welzijn van kinderen te vergroten. Saamhorigheidsgevoel, gelijkwaardige en wederkerige relaties, talentontwikkeling, zelfregie en eigenaarschap zijn daarbij belangrijke aspecten. Het ontwikkelen van beschermende factoren voor een kansrijke jeugd is een belangrijke verantwoordelijkheid van een krachtige en nabije gemeenschap. Een buurtgemeenschap van bewoners die het welzijn van hun dagelijkse leven vanuit samenredzaamheid en zelfredzaamheid kan vergroten.

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/veerkrachtige-gemeenschap/4665306933-1696863064/00botutour-mm-400x.jpg
Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.