Podcast

Gedeelde Grond: Studio Delfshaven (buurtkoelkast)

podcast #13

SVG Placeholder

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

    • Credits

In deze aflevering aandacht voor de buurtkoelkast van Studio Delfshaven:

Studio Delfshaven is een Buurthuiskamer in Schans-Watergeus: een ontmoetingsplek, werkplek, expositieruimte en vergaderplek. Verschillende organisaties gebruiken de Huiskamer voor activiteiten als de Opstartkoffie (Zorgvrijstaat), spelletjes-middagen (Stichting Ontmoeting) en jongereninloop (JOZ). Studio Delfshaven heeft diverse spreekuren, waarin buurtbewoners terecht kunnen met hun vragen over financiën, gezondheid en communicatie met instanties. Ook is er een apart spreekuur voor vluchtelingen. Studio Delfshaven heeft ook een MUP (Menstruatie Middelen Uitgiftepunt) en buiten het pand staan een Weggeefkast en een Buurtkoelkast.

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/studio-delfshaven-buurtkoelkast/8e021f9b7e-1696943266/00botutour-mm-400x.jpg
Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.