Podcast

Gedeelde Grond: Schiezicht

podcast #14

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/schiezicht/8620c8efb0-1696943675/14schiezicht-mm-400x.jpg

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Het project Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

    • Credits

In deze aflevering aandacht voor het initiatief Schiezicht:

Schiezicht is een wijkonderneming en ontmoetingsplaats voor en door bewoners van Delfshaven, in het bijzonder Bospolder-Tussendijken. Door middel van activiteiten verbinden zij bewoners met elkaar en maken de wijk leuker en levendiger. Zij zijn ooit ontstaan vanuit het bewonersinitiatief Atelier Spangensekade. Schiezicht biedt leuke, leerzame en toegankelijke activiteiten voor, door en samen met de buurt. Zoals de aanschuifmaaltijden Schaft en aan de Schie, de Kookclub Kadekantine, de Mama Salon, Schiezicht Klassiek en het kinderprogramma Cultuur Caleidoscoop.

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/schiezicht/a9aefcd6ac-1696943464/00botutour-mm-400x.jpg
Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.