Podcast

Gedeelde Grond: Open oproep BoTu 2028

podcast #9

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Het project Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

    • Credits

In deze aflevering aandacht voor de Open Oproep BoTu 2028.

Het programma Veerkrachtig BoTu heeft in 2022 besloten om de wijk te laten beslissen over een deel van het gemeentelijk budget, 300.000 euro. Bewoners, ondernemers en (wijk)organisaties kunnen via de Open Oproep hun plan voor de wijk indienen. De ingediende plannen en de bijbehorende begroting worden beoordeeld door een groep van circa 25 betrokken bewoners. Zij bepalen samen of het plan voldoende meerwaarde heeft voor de wijk. Deze werkwijze zal, dankzij een subsidie van de Europese Unie, doorlopen tot en met 2028.

Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.