Podcast

Gedeelde Grond: Delfshaven Energie Coöperatie

podcast #4

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/delfshaven-energie-cooperatie/99ab16cb83-1696863476/06delfshavenenergiecooperatie-mm-400x.jpg

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Het project Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

In deze aflevering aandacht voor de Delfshaven Energie Coöperatie.

    • Credits

Delfshaven Energie Coöperatie

De sociale onderneming Delfshaven Energie Coöperatie - voor, door en van bewoners - ontwikkelt coöperatieve zonnedaken. Zonnepanelen op grote daken van onder andere scholen. Mensen die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen kunnen lid worden van deze energiecoöperatie. Ze investeren in de aanleg en maken samen winst door de verkoop van duurzame elektriciteit. Een deel van de opbrengsten gaat naar een duurzaam wijkfonds. Samen beslissen zij over waar het geld van dat wijkfonds aan besteed wordt.

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/delfshaven-energie-cooperatie/5b53019e0c-1696863392/00botutour-mm-400x.jpg
Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.