Podcast

Gedeelde Grond: Buurttuin Dakpark

podcast #11

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Het project Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

    • Credits

In deze aflevering aandacht voor de Buurttuin op het Dakpark:

De Buurttuin op het Dakpark is een plek die voor iedereen toegankelijk is en waar vrijwilligers, die zich bezighouden met stadsnatuur en biodiversiteit, bijeenkomen. Allerlei verschillende clubs verzamelen zich rondom deze duurzame ontmoetingsruimte, om te werken in de eigen moestuinen, de schapenweide, een van de vele thematuinen of elders in het Dakpark. Daarnaast is er een kinderclub, worden er het hele jaar door klusdagen en andere activiteiten georganiseerd en is de grote picknicktafel en het kippenhok een populaire ontmoetingsplek voor omwonenden.

Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.