Podcast

Gedeelde Grond: BoTuMakers

Gedeelde Grond - podcast 15

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Het project Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

In deze aflevering is het woord aan BoTuMakers.

    • Credits

BoTuMakers wil via tijdelijk beheer maximale zeggenschap en impact voor de eigen wijk(bewoners) realiseren. Samen met betrokken omwonenden en partners worden telkens andere accenten qua gebruik (wonen, werken, wijkvoorzieningen, cultuur) gelegd. Zo ontstaan er mixen van functies, rondom een voor en door bewoners gerunde huiskamer vanuit en voor de eigen gemeenschap. Tot de verbeelding en de gemeenschap sprekende tijdelijke wijkvoorzieningen, waar wijkbetrokkenheid, ondernemerschap en educatie samen komen, werken daarbij als katalysator.

Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.