Podcast

Gedeelde Grond: Bollenpandje

podcast #2

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/bollenpandje/d600ab2951-1696862663/01bollenpandje-mm-400x.jpg
Bollenpandje

In de podcastreeks Gedeelde Grond worden 15 initiatieven in de wijk Bospolder-Tussendijken - ook wel BoTu genoemd - geportretteerd. Zij vertellen over hun initiatief, hoe het werkt, wat hun succesfactoren en obstakels zijn en waar zij over 5 jaar willen zijn.

Het project Gedeelde Grond is een initiatief van het IABR Commons Collectief BoTu, een samenwerking van bewoners en lokale initiatieven uit Bospolder-Tussendijken, mede mogelijk gemaakt door de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR). Het collectief werkt op verschillende terreinen en domeinen aan lokale veerkracht en eigenaarschap met de energietransitie als rode draad.

In deze aflevering aandacht voor buurthuiskamer het Bollenpandje.

    • Credits

Bollenpandje

Het Bollenpandje is sinds twee jaar een buurthuiskamer die vanuit het Zelfregiehuis, Buitenboel en Veerkrachtige Gemeenschap is ontstaan. Het Bollenpandje draagt bij aan het vormen van een groot samenhangend burennetwerk in deze wijk, die zoveel verschillende culturen en religies kent. In het Bollenpandje leert men elkaar kennen onder een genoten kopje koffie, een goed gesprek of een activiteit die samen is opgepakt. Hierdoor groeit het gevoel van vertrouwen en waardering voor elkaar.

https://iabr-content.ourpolitesociety.net/media/pages/contributions/bollenpandje/03c4b42c13-1696862610/00botutour-mm-400x.jpg
Volg de GoTu BoTu-route

Wandeling door de wijk: GoTo BoTu

Overal in de wijk Bospolder-Tussendijken werken mensen aan nieuwe publieke voorzieningen, ook wel bekend als commons. Plekken en initiatieven die voor iedereen toegankelijk zijn en waar bewoners het voor het zeggen hebben. Ontdek deze initiatieven met de GoTo BoTu route langs verschillende plekken in de wijk. Bij iedere plek kun je via een QR-code meer te weten komen of een korte podcast luisteren. Maak je eigen route door BoTu en ontdek hoe bewoners bouwen aan een veerkrachtige wijk!

Luister tijdens de wandeling naar de volledige playlist.