IABR-

Sarah Ichioka (Oakland, 1979) leidt Desire Lines, een strategisch adviesbureau voor organisaties en initiatieven op het gebied van milieu, cultuur en maatschappelijke vraagstukken, gevestigd in Singapore.

Sarah was eerder als directeur, planner, redacteur en curator actief bij verschillende gerenommeerde instituten op het gebied van cultuur, stedelijk beleid en onderzoek, waaronder het LSE Cities Programme, La Biennale di Venezia, Tate Modern, de Seoul Biennale of Architecture and Urbanism en de National Parks Board van Singapore. Voordat Sarah zich in 2014 in Azië vestigde gaf zij leiding aan The Architecture Foundation (Londen) en was zij mededirecteur van het London Festival of Architecture.

Sarah was of is adviseur van of jurylid bij een breed scala van culturele en ruimtelijke initiatieven, waaronder de European Prize for Urban Public Space, het Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative, de Resilient by Design Bay Area Challenge en Water as Leverage for Resilient Cities Asia. Ze was voorzitter van de internationale jury van de 22ste Triennale di Milano (2019) en van het curatorteam van het Britse paviljoen in Venetië (2010). Zij is lid van het Innovation by Design panel van de Design Singapore Council.

Sarah Ichioka studeerde aan Yale University en aan de London School of Economics. Ze was een World Cities Summit Young Leader, één van de Global Public Interest Design 100 en ontving een Honorary Fellowship van het Royal Institute of British Architects en een British Council / Clore Foundation's Cultural Leadership International Fellowship.

foto: Fred Ernst