IABR-

Op 1 juni 2018 opent de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR) haar achtste editie: het tweeluik IABR–2018+2020–THE MISSING LINK dat zich afspeelt in zowel Rotterdam als Brussel. Het openingsweekend markeert in Rotterdam de opening van de hoofdtentoonstelling en een doorlopend programma van activiteiten in en rond rijksmonument HAKA-­gebouw in het Merwe-­Vierhavensgebied (M4H).

M4H+ Rotterdam

In de tentoonstelling staat onze toekomst in de Delta van de Lage Landen, in
Nederland en België, centraal. In zes opeenvolgende ruimtes wordt de bezoeker meegenomen in de zoektocht naar The Missing Link: we weten wat we moeten doen, maar wat houdt ons nog tegen als het gaat om een succesvolle transitie naar een weerbare toekomst?
De IABR laat zich niet tegenhouden. In het IABR–Atelier Rotterdam bijvoorbeeld zijn de gemeente Rotterdam en de IABR onder meer aan de slag in Bospolder-­Tussendijken, waar samen met Delfshaven Coöperatie en woningbouwcorporatie Havensteder aan een van de eerste energiewijken van Nederland wordt gewerkt. Ook verkent de IABR samen met gemeente en havenbedrijf hoe de voormalige stadshaven M4H en omliggende wijken de komende jaren proeftuin én etalage voor een technologisch én maatschappelijk succesvolle energietransitie in Rotterdam kunnen worden.

Download het volledig persbericht onder aan deze pagina.