IABR-2020-

15
jun, 2021
19:00 - 21:30
jun, 2021
19:00 - 21:30

IABR x AANKEILEN!: WATERSCHOOL M4H+ BIOBASED 1

HOUT

IABR, Studio Makkink & Bey, Aankeilen!

Eerste deel van een serie talkshows over de potentie van gebruik en productie van biobased materialen in de Rotterdamse stadshaven Merwe-Vierhavens (M4H). Vanavond: HOUT

In het kader van DOWN TO EARTH: WATERSCHOOL M4H+, verkennen de IABR en Studio Makkink & Bey in samenwerking met AANKEILEN! onze duurzame toekomst in een weerbare stad in een serie van drie gesprekken.

WATERSCHOOL M4H+ vergroot ons bewustzijn van onze enorme water-footprint en wat we daaraan kunnen doen, en neemt dit als uitgangspunt voor een alternatieve ‘al-doende-lerende’ gebiedsontwikkeling van de Rotterdamse stadshaven Merwe-Vierhavens (M4H).
Hoe kan een nieuw woon- en werkmilieu in M4H eruit zien, als er gedacht wordt vanuit een duurzaam gebruik van grondstoffen, hulpbronnen en biobased materialen als mycelium en hout? En hoe draagt de lokale productie en toepassing van deze materialen dan bij aan een aantrekkelijk, sociaal-inclusief woon-werk-productiegebied?

Waterschool M4H+ Artists's Impression Wood

beeld: Studio Makkink & Bey ism Juhee Hahm

Tijdens de eerste bijeenkomst van dit drieluik staat het materiaal HOUT centraal. Het houtproductielandschap brengt het potentieel van hout voor M4H+ als een alternatief voor de huidige grondstofintensieve, op beton georiënteerde bouwindustrie in beeld. Wat is er nodig om een circulaire keten op schaal van M4H in gang te brengen?

Hoofdspreker
Raoul Vleugels – architect Werkstatt

Sprekers
Jurgen Bey – ontwerper Studio Makkink & Bey
Willem de Feijter – stadsboswachter
David ter Avest – stadsgeograaf en docent-onderzoeker Kenniscentrum Duurzame HavenStad

Gespreksleider is Lucas de Man, regisseur, acteur en conceptontwikkelaar. Lucas is artistiek leider van Nieuwe Helden en Biobased Creations en presenteert verschillende culturele tv-programma’s, waaronder Kunstuur.


Vanwege het coronavirus en de voorschriften van het RIVM zullen we met een klein publiek het gesprek live voeren en is het nodig te reserveren.
Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er nooit teveel mensen tegelijk aanwezig zijn en iedereen de bijeenkomst veilig kan bezoeken.
Om te reserveren klik je hier

Daarnaast is de gehele discussie via livestream te volgen. Wil jij er online bij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk aan via info@iabr.nl met in het onderwerp WATERSCHOOL M4H+ X AANKEILEN! en we sturen je dan op de dag zelf een link.

Programma dinsdag 15 juni

18.00 – 19.00 uur: gelegenheid tot bezoek tentoonstelling RECLAIMING THE COMMONS in de Keilezaal
19.00 – 19.30 uur: inloop
19.30 – 21.30 uur: IABR x AANKEILEN!: WATERSCHOOL M4H+: BIOBASED 1

Locatie: Keilepand, Keilestraat 9, 3029BP Rotterdam