IABR-2020-

5
apr
-
26
mei
2021
00:00 - 23:59
2021
00:00 - 23:59

NU! ONTWERPEN IN TIJDEN VAN KLIMAATCRISIS

Partnertentoonstelling: RAvB en KABK

Dave van Toor

Rotterdamse Academie van Bouwkunst, 2021

De tentoonstelling NU! is wel opgebouwd maar vanwege de lockdown helaas niet toegankelijk voor publiek. Maar 150 studenten, twee academies en één IABR geven natuurlijk niet op.

NU! IS VAN 5 APRIL TOT EN MET 26 MEI TE ZIEN OP INSTAGRAM
@downtoearth_now

en
@iabr_downtoearth
@kabkdesign
@ravb010


IABR–DOWN TO EARTH stelt de vraag: Waar kunnen we landen?
Naar aanleiding van die vraag wijden de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAVB) en de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) hun onderwijsprogramma’s aan het verkennen van hoe ontwerpers zich moeten verhouden tot de klimaatcrisis en welke actie ze kunnen nemen.
Hoe kunnen we ons leven en onze leefomgeving zo inrichten dat de toekomst volhoudbaar wordt? Hoe gaan we om met de tekortkomingen van de ‘moderniteit als project’? Welke waardes moeten we omarmen en waar moeten we afscheid van nemen?

Petra Eros, Visual Essays TIME'S UP

Graphic Design BA, KABK, 2020

400 Posters
Centraal in de tentoonstelling staan de bijna vierhonderd posters die liggend in een grid vrijwel de gehele ruimte van de Keilezaal vullen. Dit veld van posters wordt opgespannen tussen vier begrippen waar het ontwerpen zich toe moet verhouden: de extremen, het/de andere, de commons en het afscheid.

Ties Kwekel

Rotterdamse Academie van Bouwkunst, 2021

In het grid vinden ook ecologische elementen een plek. Iedere poster bevraagt op een andere manier hoe het ontwerp, het ontwerpen en misschien ook de ontwerper zich kan of moet verhouden tot de klimaatcrisis.
De posters zijn gemaakt door ruim honderdtwintig studenten van de RAVB en ruim dertig studenten van de KABK.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier

NU! - Workshop februari 2021

foto: RAvB