IABR-2020-

12-28
mrt, 2021
11:00 - 17:00
mrt, 2021
11:00 - 17:00

NU!

Ontwerpen in tijden van klimaatcrisis

Partnertentoonstelling: RAvB en KABK

DEZE TENTOONSTELLING IS UITGESTELD VANWEGE DE LOCKDOWN

MEER INFORMATIE VOLGT


IABR–DOWN TO EARTH stelt de vraag: Waar kunnen we landen?
Naar aanleiding van die vraag wijden de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAVB) en de afdelingen Graphic Design (BA) en Non Linear Narrative (MA) van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) hun onderwijsprogramma’s aan het verkennen van hoe ontwerpers zich moeten verhouden tot de klimaatcrisis en welke actie ze kunnen nemen.
Hoe kunnen we ons leven en onze leefomgeving zo inrichten dat de toekomst volhoudbaar wordt? Hoe gaan we om met de tekortkomingen van de ‘moderniteit als project’? Welke waardes moeten we omarmen en waar moeten we afscheid van nemen?

Petra Eros, Visual Essays TIME'S UP

Graphic Design BA, KABK, 2020

Activistische tentoonstelling
Omdat de studenten de uitkomsten van hun projecten graag met een breder publiek delen, vertalen de twee academies de resultaten naar een activistische tentoonstelling met ruimtelijke interventies, speciaal gemaakt voor de biennale.
NU! ONTWERPEN IN TIJDEN VAN KLIMAATCRISIS is resultaat van de samenwerking tussen IABR en de twee academies in het kader van DOWN TO EARTH, en wordt gecureerd, ontworpen en geproduceerd door studenten en staf van de KABK en RAvB.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier

Freek van Riet, Hoogtij

Graduation Project MA Stedenbouw, RAvB, 2020


Reserveren verplicht
Vanwege het coronavirus en de voorschriften van de RIVM is het nodig te reserveren. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er nooit teveel mensen tegelijk aanwezig zijn en iedereen de tentoonstelling veilig kan bezoeken.
Wil je reserveren, klik dan hier

Voor alle verdere bezoekersinformatie klik hier