IABR-2020-

19
jan
-
28
feb
2021
11:00 - 17:00
2021
11:00 - 17:00

METEOPOLIS

Scenario's voor het Rotterdam van 2060

Partnertentoonstelling: Rotterdams Weerwoord

VANWEGE DE VERLENGING VAN DE LOCKDOWN KAN METEOPOLIS NIET GEOPEND WORDEN VOOR PUBLIEK, MEER INFORMATIE VOLGT

WEL KUN JE EEN VIRTUELE TOUR DOOR DE TENTOONSTELLING NEMEN -
KLIK HIER


Rotterdams Weerwoord, een programma van de gemeente Rotterdam, stelde vier ontwerpbureaus voor een uitdaging: bedenk en ontwerp een toekomstscenario voor Rotterdam, rekening houdend met wat de stad te wachten staat als het op klimaatverandering aankomt, en wetende dat het weer steeds extremer wordt en de zeespiegel zal stijgen.
Ga er daarbij van uit dat besloten wordt niet langer te vechten tegen het water maar dat we het gaan omarmen. En vraag je af of, en zo ja, hoe we dan in 2060 nog in Rotterdam kunnen wonen.

METEOPOLIS: Rotterdam overstroomd

beeld: Walden Studio

Vier toekomstscenario's
De vier toekomstscenario’s worden gepresenteerd in METEOPOLIS, een tentoonstelling die de bezoeker, in het kader van IABR–DOWN TO EARTH en haar kernvraag, waar kunnen we landen?­, meeneemt naar het Rotterdam van 2060. Met als doel een geïnformeerd, open en scherp gesprek te voeren over de complexe vraagstukken waarvoor klimaatverandering ons stelt en om besluitvorming zó te beïnvloeden dat we over veertig jaar nog in Rotterdam kunnen wonen.

Voor meer informatie over de tentoonstelling, klik hier

Meteopolis

foto: Dewi Baggerman

METEOPOLIS is een tentoonstelling van Rotterdams Weerwoord, een programma van de gemeente Rotterdam, een partner aan wie de IABR graag ruimte geeft onder de paraplu van DOWN TO EARTH.
Voor meer informatie over Weerwoord, klik hier