IABR-2020-

3
jul
-
14
aug
2021
13:00 - 17:00
2021
13:00 - 17:00

DOWN TO EARTH: THE HIGH GROUND

de tentoonstelling

Op 3 juli opent in de Biesboschhal in Dordrecht de zevende en laatste tentoonstelling van DOWN TO EARTH. THE HIGH GROUND is samengesteld door DOWN TO EARTH hoofdcurator George Brugmans en laat zien hoe de Dordtse waterveiligheidsagenda ingezet kan worden als hefboom voor de Groeiagenda Drechtsteden 2030 en de duurzaamheidsambities van Dordrecht.

DOWN TO EARTH: THE HIGH GROUND

beeld: Aad Hoogendoorn

Centraal in de tentoonstelling staan de resultaten van het IABR–Atelier Dordrecht, met als lead designer Adriaan Geuze (West 8). Die laten goed zien dat De Staart ­- het buitendijks en hoger gelegen stadsdeel van Dordrecht, nu een geïsoleerd gebied met veel problemen en weinig perspectief - een onverwacht belangrijke rol kan spelen bij het realiseren van de Dordtse waterveiligheidsagenda. Als hier gekozen wordt voor een waterveiligheid als hefboom-aanpak ontstaan er plots kansen voor een duurzame ontwikkeling van een aantrekkelijk woon- en werkgebied. Met nieuwe woonvormen, waterveilige voorzieningen, innovatieve werkconcepten en een bijzonder getijdenpark aan de rivier. Alles in harmonie met de natuur en met nieuwe verbindingen voor langzaam verkeer die tevens kunnen dienen als vluchtroutes.

DOWN TO EARTH: THE HIGH GROUND

maquette: VenhoevenCS - beeld: Aad Hoogendoorn


Van een nadeel een voordeel maken
Op De Staart kan Dordrecht meerdere vliegen in één klap slaan: de waterveiligheid verhogen en tegelijkertijd woningen bouwen en werkgelegenheid stimuleren, de verbindingen in de stad en met de regio optimaliseren, en de levenskwaliteit en recreatiemogelijkheden voor alle inwoners verhogen. Dankzij de waterveiligheid als hefboom-aanpak leest de door West 8 voor de THE HIGH GROUND gemaakte Kansenkaart van De Staart als een niet te missen kans.

Biesboschhal, Dordtyard, Dordrecht

THE HIGH GROUND opent op zaterdag 3 juli in de Biesboschhal in Dordrecht en kan bezocht worden tot en met 14 augustus - steeds van woensdag tot en met zaterdag, van 13:00 tot 17:00 uur.
De tentoonstelling is gratis en zolang de huidige corona maatregelen van kracht zijn, hoef je niet te reserveren.


Voor meer informatie over THE HIGH GROUND, klik hier
Voor meer informatie over het IABR–Atelier Dordrecht, klik hier