IABR-2018-

11
okt, 2018
17:00 - 19:30
okt, 2018
17:00 - 19:30

IABR op AFFR

Film & Debat

Vereniging Deltametropool en IABR
Happening: A Clean Energy Revolution

still from the film by James Redford (2017)


Dat het klimaat verandert is bekend en dat we over moeten op schone energie is ook al lang duidelijk. Maar hoe gaat die transitie eruitzien?
Op 11 oktober vertoont het AFFR, het Architectuur Film Festival Rotterdam, de film Happening: A Clean Energy Revolution waarin James Redford (inderdaad: de zoon van) op zoek gaat naar antwoorden op die vraag. Een reis die leidt langs het grootste zonnepark van de wereld en de Robert Moses waterkrachtcentrale bij de Niagara-watervallen. De film biedt perspectief voor de toekomst. Het is nog niet te laat en we kunnen zelf al heel veel doen! Tegelijkertijd toont de film de maatschappelijke en politieke knelpunten van de aanstaande energietransitie.

Debat
Na de vertoning van Happening: A Clean Energy Revolution organiseert Vereniging Deltametropool in samenwerking met de IABR een kort gesprek over hoe de energietransitie lokaal in Rotterdam in Bospolder-Tussendijken gestalte krijgt en welke maatschappelijke en politieke dilemma's dit oproept.

Het gesprek wordt geleid door Jelte Boeijenga, directeur Onderzoek & Ontwikkeling van de IABR. Gesprekspartners zijn Astrid Madsen (programmamanager Energietransitie gemeente Rotterdam), Chris Roorda (DRIFT) en Robbert de Vrieze (Delfshavencoöperatie).


locatie: Lantaren Venster, zaal 3
datum: 11 oktober
tijd: 17:00 uur
koop je kaartje
via deze link