IABR-2018-

27
jun, 2018
09:30 - 19:00
jun, 2018
09:30 - 19:00

Delta Atelier werksessie #08

Gezonde Landbouw

IABR

De praktijken die werden geselecteerd naar aanleiding van de IABR–2018+2020–Call for Practices zijn in acht werkgroepen verdeeld die samen het Delta Atelier vormen. Tijdens de komende IABR vinden er in Rotterdam daarom acht thematische werksessies plaats.
Een daarvan focust op het thema Gezonde Landbouw, één van de onderzoekslijnen zoals benoemd in de Onderzoeksagenda.
Floris Alkemade, co-curator van deze dubbeleditie IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, is de moderator van deze werkgroep.

Berno Strootman is aanwezig als expert.
Strootman is sinds 1 september 2016 Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving. Als lid van het College van Rijksadviseurs adviseert hij over ruimtelijke programma’s en projecten van het Rijk en van andere partijen die de toekomst van het (cultuur)landschap en het waterbeheer betreffen. Strootman is oprichter en directeur van Strootman Landschapsarchitecten en heeft ruime ervaring als ontwerper met een breed scala aan ruimtelijke opgaven. Hij was van 2006-2010 voorzitter van de Adviescommissie Belvedere van het Stimuleringsfonds voor Architectuur. Hij is bovendien regelmatig lid van jury’s, is supervisor, gastdocent, publiceert over landschapsarchitectuur en heeft met zijn bureau diverse prijzen gewonnen.


Tijdens de High Noon van vandaag geven Berno Strootman en Dirk Sijmons beide een presentatie over het spanningsveld tussen ecologie en landbouw. Na afloop van de presentaties zullen zij met elkaar in gesprek gaan.


De werksessies van het Delta Atelier zijn de kickoff van een driejarig werktraject waarin ruim veertig Nederlandse en Belgische praktijken samen actief zullen werken aan het dichten van de kloof die we The Missing Link hebben genoemd. In de tentoonstelling in Rotterdam zijn ze te zien in de acht transitiekamers, waar een reeks uiteenlopende objecten hun werkmateriaal en -methodes in beeld brengt.

Het Delta Atelier is opgezet door de IABR en Atelier Workroom Brussels, in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester en het Team Vlaams Bouwmeester.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 27 juni
tijd: 9:30 - 19:00 uur