IABR-2018-

12
jun, 2018
09:30 - 19:00
jun, 2018
09:30 - 19:00

Delta Atelier werksessie #04

Hernieuwbaar Energielandschap

IABR

De praktijken die werden geselecteerd naar aanleiding van de IABR–2018+2020–Call for Practices zijn in acht werkgroepen verdeeld die samen het Delta Atelier vormen. Tijdens de komende IABR vinden er in Rotterdam daarom acht thematische werksessies plaats.
Een daarvan focust op het thema Hernieuwbaar Energielandschap, één van de onderzoekslijnen zoals benoemd in de Onderzoeksagenda.
Floris Alkemade, co-curator van deze dubbeleditie IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, is de moderator van deze werkgroep.

Daan Zandbelt is aanwezig als expert.
Zandbelt is sinds 1 september 2016 Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving. Als lid van het College van Rijksadviseurs adviseert hij over ruimtelijke programma’s en projecten van het Rijk op thema’s als mobiliteit en verstedelijking. Zandbelt is architect, stedenbouwkundige en partner bij De Zwarte Hond, een bureau voor architectuur en stedenbouw met vestigingen in Rotterdam, Groningen en Keulen. Eerder had hij samen met Rogier van den Berg het bureau Zandbelt&vandenBerg. Naast zijn werk bij De Zwarte Hond is hij momenteel verbonden aan de Van Eesterenleerstoel voor Regionaal Ontwerp aan de TU Delft. In 2016 leidde hij het IABR–Atelier Rotterdam: De (Re)Productieve Stad en maakte hij deel uit van het curatorenteam.


Tijdens de High Noon van vandaag geeft Daan Zandbelt zijn visie op thema’s als energietransitie, mobiliteit, (re)productieve stad en verstedelijking.


De werksessies van het Delta Atelier zijn de kickoff van een driejarig werktraject waarin ruim veertig Nederlandse en Belgische praktijken samen actief zullen werken aan het dichten van de kloof die we The Missing Link hebben genoemd. In de tentoonstelling in Rotterdam zijn ze te zien in de acht transitiekamers, waar een reeks uiteenlopende objecten hun werkmateriaal en -methodes in beeld brengt.

Het Delta Atelier is opgezet door de IABR en Atelier Workroom Brussels, in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester en het Team Vlaams Bouwmeester.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 12 juni
tijd: 9:30 - 19:00 uur