IABR-2018-

12
jun, 2018
09:30 - 19:00
jun, 2018
09:30 - 19:00

Delta Atelier werksessie #03

Een Nieuw Mobiliteitssysteem

IABR

De praktijken die werden geselecteerd naar aanleiding van de IABR–2018+2020–Call for Practices zijn in acht werkgroepen verdeeld die samen het Delta Atelier vormen. Tijdens de komende IABR vinden er in Rotterdam daarom acht thematische werksessies plaats.
Een daarvan focust op het thema Een Nieuw Mobiliteitssysteem, één van de onderzoekslijnen zoals benoemd in de Onderzoeksagenda.
Joachim Declerck
, co-curator van deze dubbeleditie IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, is de moderator van deze werkgroep.

Emile Revier
is aanwezig als expert.
Als ontwerper zoekt Revier (1979) vanuit de specifieke context van de ruimtelijke opgave naar het best passende strategische antwoord. Door zijn ervaring als ontwerper in projecten van uiteenlopend schaalniveau en in alle fasen – van opdrachtdefinitie tot uitvoering en ingebruikname- is hij in staat het ontwerpproces te coördineren en af te stemmen op de dynamiek van de specifieke opgave. Het duidelijk vaststellen van de rol van het ontwerp in het project staat hierbij centraal. Bij Posad werkt Emile doorlopend aan de ontwikkeling van nieuwe strategieën in procesontwerp en planvorming voor de gebouwde omgeving.

De werksessies van het Delta Atelier zijn de kickoff van een driejarig werktraject waarin ruim veertig Nederlandse en Belgische praktijken samen actief zullen werken aan het dichten van de kloof die we The Missing Link hebben genoemd. In de tentoonstelling in Rotterdam zijn ze te zien in de acht transitiekamers, waar een reeks uiteenlopende objecten hun werkmateriaal en -methodes in beeld brengt.

Het Delta Atelier is opgezet door de IABR en Atelier Workroom Brussels, in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester en het Team Vlaams Bouwmeester.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 12 juni
tijd: 9:30 - 19:00 uur