IABR-2018-

5
jun, 2018
09:30 - 19:00
jun, 2018
09:30 - 19:00

Delta Atelier werksessie #02

Zorgzame Leefomgeving

IABR

De praktijken die werden geselecteerd naar aanleiding van de IABR–2018+2020–Call for Practices zijn in acht werkgroepen verdeeld die samen het Delta Atelier vormen. Tijdens de komende IABR vinden er in Rotterdam daarom acht thematische werksessies plaats.
Een daarvan focust op het thema Zorgzame Leefomgeving, één van de onderzoekslijnen zoals benoemd in de Onderzoeksagenda.
Floris Alkemade
, co-curator van deze dubbeleditie IABR–2018+2020–THE MISSING LINK, is de moderator van deze werkgroep.

Pieter Hilhorst
is aanwezig als expert.
Hilhorst is politicoloog, publicist en actieonderzoeker. Hij is sinds september 2017 lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Van 2012 tot 2014 was hij wethouder Onderwijs, Financiën en Jeugdzaken in Amsterdam. In 2014 was hij lijsttrekker voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Daarvoor maakte en presenteerde hij het programma De Ombudsman van de VARA en was columnist van De Volkskrant. Tegenwoordig schrijft hij in de Correspondent over sociale onzekerheid. Over zijn politieke avontuur schreef hij De Belofte, Over macht, idealisme en politiek.

De werksessies van het Delta Atelier zijn de kickoff van een driejarig werktraject waarin ruim veertig Nederlandse en Belgische praktijken samen actief zullen werken aan het dichten van de kloof die we The Missing Link hebben genoemd. In de tentoonstelling in Rotterdam zijn ze te zien in de acht transitiekamers, waar een reeks uiteenlopende objecten hun werkmateriaal en -methodes in beeld brengt.

Het Delta Atelier is opgezet door de IABR en Atelier Workroom Brussels, in samenwerking met Atelier Rijksbouwmeester en het Team Vlaams Bouwmeester.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 5 juni
tijd: 9:30 - 19:00 uur