IABR-2018-

28
jun, 2018
10:00 - 12:00
jun, 2018
10:00 - 12:00

Atelier-Café: Studeren op Zuid

Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie i.s.m. Veldacademie en AIR
Het Expertisecentrum Maatschappelijke Innovatie presenteert samen met de Veldacademie en AIR het Atelier-Café #4: Studeren op Zuid.
Dit programma maakt onderdeel uit van een reeks van vier Atelier-Cafés die in het kader van het eerste deel van het biennale-tweeluik IABR–2018+2020–THE MISSING LINK worden georganiseerd. Centraal in deze reeks staan de bevindingen uit het veld van studenten van Hogeschool Rotterdam en de TU Delft die samen met EMI en De Veldacademie werken in het Fieldlab Social Resilience.

Vandaag de laatste in de reeks Atelier-Cafés, een gesprek over (studenten)huisvesting, economie, stedelijke inrichting en sociale cohesie. Over hoe studeren, net als wonen, werken en recreëren, optimaal geïntegreerd kan worden in de stad, en waarom die ook pas dan echt weerbaar kan zijn.

De Cubust

Centraal staat het woongebouw de Cubust, dat een mogelijke oplossing biedt. De Cubust benadert de zeven kwaliteiten van resilience vanuit bouwkundig en maatschappelijk perspectief, en vertaalt deze naar vormgevingsprincipes. Tijdens dit Atelier-Café gaan experts, partners en studenten met aanwezigen, onder leiding van Nicole van Dijk van Museum Rotterdam, met elkaar in gesprek over dit unieke project.


locatie: HAKA-gebouw
datum: 28 juni
tijd
: 10:00 - 12:00 uur
voertaal
: Nederlands