IABR-2020-

Het DOWN TO EARTH Curator Team bestaat uit Sarah Ichioka, curator Water as Leverage; Thijs van Spaandonk, curator Energy Transition as Leverage; Robbert de Vrieze, co-curator Energy Transition as Leverage in Bospolder-Tussendijken; en Rianne Makkink en Jurgen Bey als co-curatoren Water as Leverage in het M4H-gebied.
Het curator team wordt voorgezeten door George Brugmans, bestuurder-directeur van de IABR.

Curator Team IABR–2020–DOWN TO EARTH

v.l.n.r.: Robbert de Vrieze, Jurgen Bey, Rianne Makkink, George Brugmans, Sarah Ichioka, Thijs van Spaandonk

foto: Fred Ernst

Overtuigen en inspireren
Of het nu om water of energietransitie gaat, de curatoren willen goed ontworpen, inhoudelijk stevig onderbouwde en veelbelovende strategieën en praktijken presenteren. Overtuigende projecten die laten zien hoe we onze stedelijke landschappen en leefomgevingen over de volle breedte van de opgave kunnen transformeren. Inspirerende voorbeelden die het doelgericht realiseren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties stimuleren door het verhaal over stedelijke ontwikkeling vanuit een nieuw perspectief te vertellen en die zo het vermogen van mensen om tot handelen te komen bevorderen – door ze reële perspectieven voor actie te bieden, die, als het moet, en daar lijkt het steeds meer op, aanzetten tot concreet maatschappelijk activisme.
DOWN TO EARTH: waar kunnen we nog landen, hoe gaan we al onze acties definiëren in termen van dat wat (ons) naar de aarde brengt, hoe kunnen we ons zo aanpassen dat onze stedelijke leefomgevingen de klimaatcrisis het hoofd kunnen bieden – niet ten koste van, maar in evenwicht met de natuur?

Publieke briefwisseling
De vragen en kwesties die IABR–2020 agendeert en waarmee het Curator Team het komend jaar moet worstelen, zijn, op zijn zachtst gezegd, lastig. De curatoren kiezen daarom voor een open gesprek –met elkaar, en met partners en deelnemers– en in deze fase niet voor een gezaghebbend Curator Statement maar voor een onderlinge briefwisseling. Daarin wordt, deels in reactie op elkaar, deels op basis van voortschrijdend inzicht, de agenda voor IABR–2020–DOWN TO EARTH stap voor stap geformuleerd. Hun wederzijdse correspondentie is openbaar en iedere volgende brief wordt steeds gepubliceerd op deze website.